14. lokakuuta 2017

Mysteerisukka

Puikkomaisteri tarjoili Sukka-Finlandialle pientä esimaistelua mysteeriohjeen muodossa. Veitsenheittäjä Ilarille omistettu sukkamalli oli varsin kutkuttava. Omaan tyyliini en tietenkään osannut noudattaa ohjetta sanatarkasti, vaan tein sukkaparin pienillä teknisillä modauksilla.

Pakko myöntää etten halunnut ruveta ihan summamutikassa neulomaan mitä sattuu ja odotin että muut innokkaammat neulojat julkaisivat kuvia vihjeiden mukaan neulotuista kappaleista. Vasta kolmannen vihjeen jälkeen, kun pystyin jo hieman päättelemään minkä näköiset sukat olisi tulossa, loin silmukat ja pistin puikot viuhumaan. Nähtyäni millainen sukka olisi tulossa, tein omiin sukkiini seuraavat modaukset:


  •     neuloin 1-osan lapun reunasilmukat sileänä neuleena, jotta sain reunasilmukat poimittua siistimmin  •     1-osan lopussa en katkaissutkaan lankaa vikan silmukan kohdalla, vaan jatkoin samalla langalla poimien silmukat lapun kaikista reunoista valmiiksi (onnistuu siistimmin virkkuukoukulla ja langalla, jotka sitten siirrän puikolle)  •     en edelleenkään katkaissut lankaa, vaan jatkoin samoin tein neulomaan 2-osaa
  •     2-osan yhdistin silmukoimalla vastakkaisen puolen jo poimittuihin reunasilmukoihin -> nyt joustaa saman verran joka suuntaan ja pääteltäviä langanpäitä on vain 4,  •     koska jätin päättelylangan pätkän niin pitkäksi, että se riitti vielä kärjen neulomiseen


Tämän jälkeen noudatin jopa välillä suht kiltisti ohjetta!


(Ohjeesta poiketen neuloin kantapään merkin jämälangalla, enkä kontrastilangalla...)


Ja sävelsin taas vasta viimeisessä vihjeessä:

  •     varren raidoissa neuloin korostelangan krs:n nurjaa niin, että varresta löytyisi samaa kolmiulotteisuutta kuin jalkaterän päällä
  •     päättelin Tubular Bind Offilla -> ehdottomasti parhaaksi toteamani päättely 1x1-joustinneuleelle: kaunis reuna, sopivan napakka ja kuitenkin erittäin joustava.


Tykkään mallista hurjasti. Varsinkin siitä, että pystyin modaamaan omilla tekniikkamieltymyksillä ilman että sukan ulkonäkö juurikaan muuttui, koska tuli niin mun näköiset sukat!

Neuloin sukat light fingering vahvuisesta langasta 1,5 mm puikoilla ja täytyy myöntää etten itse välitä juurikaan paksummista villasukista. Muiden valmistuneita sukkia katsellessani silmiini pistää varsinkin ne, mun mittapuun mukaan, superpaksusta langasta neulotut sukat, jotka näyttävät patalapuilta... ja tuli mieleen, että ovatkohan muut mitanneet 1. vihjeen kappaleensa venyttämättä? Ja sen takia sukista tullut niin valtavat? Itse ainakin mittasin venytettynä, koska sellaisena sukka on jalassakin.


Nämä on jo kovassa käytössä :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti