14. tammikuuta 2018

Adelante

Sukka-Finalndian 3. etapin sukissa oli ihania palmikoita! Jostain syystä varren palmikoita katkoi yhtäkkiä kirjoneule, johon oli sekoitettu vielä helmiäkin... niin ei mun juttu. Eli omiksi sävellyshommiksi taas meni.

Pistin koko homman niinkin päälaelleen, että neuloin sukat varpaista varteen. Aloitin siis koko homman piirtämällä palmikkokaavion uusiksi niin, että kärjen palmikot eivät rikkoutuisi:


Aloitin sukat 8-aloituksella ja neuloin ensin c-kaavion 6 reunimmaisilla silmukoilla palmikkoa sopivan pätkän, jonka reunoista poimin silmukat kärjen ylä- ja alapuolelle. Oman kaaviomuokkauksen jälkeen posotin menemään c-kaaviolla.


Kantapäähän sovelsin 2. etapin sukan kantapäätä. Kantalapussa toistin c-kaavion kerrosta, jolla varsi jatkuisi kavennusten jälkeen.


Varressa jatkoin c-kaaviolla, jätin kirjoneuleen helmineen pois välistä ja jatkoin a-kaaviolla. Päättelin Tubular BO:lla, joka toimi kiitettävästi vaikka pohjalla ei ollutkaan 1x1 joustinta.

Lankana mulla oli meleerattu harmaa Wendy Roam, joka juoksevuus on noin fingering vahvuinen. Tikuttelin optimistisesti 2 mm puikoilla, kun ajattelin että palmikot vetäisivät neulosta hieman kasaan... No ei tarpeeksi, koska näistä tuli omaan jalkaan ihan liian leveät. Menivät jo äidille. Omaan jalkaan olisi pitänyt tehdä sillä lapsen koon silmukkamäärällä.

Näistä tuli ihan näppärät käyttösukat:
Sitten taas säveltämään seuraavan etapin sukkia :D

2 kommenttia:

  1. Onnistunut sävellys, kyllä on upeat sukat! Miutakin häiritsi tässä mallissa se kirjoneule, jos nämä joskus neulon, niin jätän sen osion kyllä pois...

    VastaaPoista