6. helmikuuta 2013

Elämäni neulepaidat

Kädentaitoblogeja on kiertänyt neulepaita muistelot, joita on ollut todella kiva lueskella! Ja tässä tulee mun!

Kun ei ota huomioon isoa kasaa nukenvaatteita, niin ihan eka neulepaita aikuisten koossa syntyi yläasteella. Se oli harmaa laatikkopaita isolla kauluksella, todella paksusta langasta ja neulottu vielä paksummilla puikoilla (7 mm), jotka ei ole sen jälkeen olleet hirveästi käytössä. Paita sai purkutuomio lukiossa ja langasta tuli toinen aika laatikkomallinen paita, tällä kertaa palmikoilla. Nyt ”laatikko” vaan oli napapaita :D Ah ihana ysäriä! Molemmat paidat sävelsin omasta päästä. Ensimmäisen myös, äidin avustuksella. Nyt lanka on taas kerällä ja odottelee mitä siitä tulisi seuraavaksi.

Lukiossa syntyi myös oranssi-sininen puuvillainen napapaita, jonka ohje oli SK:sta:
 Tää oli oikeesti erittäin aktiivisessa käytössä! Harmi ettei oo tullut säilytettyä.

Ihanaa ysärityyliä lukion ajoilta oli myös sähkönsininen karvalankapaita! Sellaisesta Novitan Tango-tyylisestä langasta. Jälleen kerran napapituudella :D Oli muistaakseni käytössä vain kerran, yhtenä wappuna.

Noiden neljän lisäksi oli kasa toppeja, mutta niitä en laskisi mukaan paitoihin. Lukiossa tikuttelin ainakin pinkin napapituisen poolotopin, beigen ja val/vpu/tur-raidallisen topin, kaikki SK:n ohjeilla:

Yhden napitettavan topin sävelsin ja tämä oli mukana työnäytteenä koulun pääsykokeissa.

Instituutissa sitten tein neulekoneella kirjoneulepaidan:
(En nyt löytänyt kuvaa paidasta, mutta portfolio oli vielä tallella ja sen välistä löytyi myös mallitilkku kirjoneuleesta.)


Tällä on ollut jo purkutuomio. - Neulekoneella edelleen napapituisen pitsitakin, joka lähti kaverille ja mekko, joka myös sai purkutuomion ja muotoutuu nyt tässä parhaillaan pikkuhiljaa virkatuksi mekoksi.

Eli saldo on toistaiseksi käsin neljä paitaa ja koneella kolme työtä ennen ”blogiuraa”. Mutta blogien lanseerauksen jälkeen niitä onkin sitten syntynyt hieman enemmän:

2006 – 4 kpl, 2007 – 4 kpl, 2008 – 3 kpl, 2009 – 4 kpl, 2010 – 1 kpl, 2011 – 9 kpl ja 2012 – 7 kpl

  
Saldo tähän mennessä on siis 39. Ja keskeneräisiäkin löytyy vielä! Mm. yksi, jossa enää hihat kesken ja toinen, johon helma tarvii säveltää uudestaan, yhteen on hihat aloitettuna… ja yksi kaipaa uutta inspiraatiota… mä en oikeesti edes halua tietää kuinka monta keskenerästä paitaa on vielä tekeillä! Se mikä inspiroi tällä hetkellä eniten on nyt ihan justiinsa aloitettu uusi pitsinen projekti, josta on tulossa numero 40.

Laskin siis tuohon pottiin mukaan myös tikuttamani mekot, jotka periaatteessa on vaan paitoja hieman pidemmällä helmalla. Lasten paitojahan on tullut myös tehtyä jonkun verran ja näihin aion laskea myös haalarit:

2006 – 1 kpl, 2007 – 1 kpl, 2008 – 3 kpl, 2009 – 2 kpl, 2010 – 3 kpl, 2012 – 5 kpl ja 2013 – 1 kpl


Eli lasten neuleiden saldo on 16.

Vaikka iso osa neuleista taitaa olla mulle ittelleni, niin miten on mahdollista ettei kaapissa kuitenkaan ole mitään päällepantavaa?! :D

In a nutshell: my knitted sweaters in adult size. The first ones don’t exist anymore… But the yarn from my really first one is waiting to be something new. – Before my blogging career, I made four sweaters by hand (picture of the blue one is one of the patterns I used, I just knitted it of blue and orange yarn) and three projects by machine during my crafts & design -studies. I did also make some tops, four that I remember well (pictures with the natural colored tops… my white one did also have turquoise and pink stripes) but there might have been others too.


And the rest of the sweaters were done after I started to blog. So right now I’m working on sweater number 40. - I’ve also made knits to children. 16 to be exact.

1 kommentti:

  1. Kyllä on hienoja nuo sinun neuleet.
    Mullakin noita napapaitoja löytyi valtavasti nuorempana ja monta kiloa pienempänä :)

    VastaaPoista