19. helmikuuta 2015

Huldan takki maailmalla...

... no ei kyllä "naapuripitäjää" pidemmällä ihan konkreettisesti, mutta sähköisesti kyllä kaikille saatavilla!


Huldan takkihan on julkaistu Ullassa jo 2011 ja ohje on siis saatavilla ilmaiseksi täällä. Oma versioni on ollut erittäin kovassa käytössä.

Tuossa tammikuun lopussa lähti laatikollinen neuleita postin mukana Nousevan Myrskyn kuvauksiin! Huldan takki myös ja se on päätynyt useampaankin kuvaan! Todella upeita kuvia ja mielettömän hienoja koruja pääsee ihailemaan ja shoppailemaan täältä. Kuvausten kulissien taakse pääsee kurkkaamaan tästä blogipostauksesta. Sieltä löytyy mm. kiva videoklippi kuvauksista.

My Hulda Jacket went for a little trip... and ended up on several beautiful product pictures for Nouseva Myrsky! Pictures and wonderful jewlery can be found here!

English pattern for Hulda jacket is available in my Ravelry shop, here.

11 kommenttia:

 1. Ajattelin seuraavaksi sitä huppuhuldaa neuloa. Tämäkin on oikein kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huppu-Hulda onkin paljon, paljon nopeampi neuloa :D

   Poista
 2. Ajattelin seuraavaksi sitä huppuhuldaa neuloa. Tämäkin on oikein kiva.

  VastaaPoista
 3. mulla on ylimääräisenä vanhasta villapaitaneuleprojektista novitan isovelilankaa, soveltuisko se tähän? on ehkä vähän paksumpaa kuin ohjeessasi, joten tuleeko kyseisellä M/L-ohjeella ihan hirveen kokonen isoveli-langalla vai oiskohan mulle l-xl kokoselle sopiva? Kiitos neuvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teeppäs langasta pieni mallitilkku (n. 20 x 20 cm), pingota se ja mittaa tiheys, niin lasketaan sen jälkeen mikä olisi hyvä koko :)

   Poista
  2. Mitä kauemmin katon sitä lankaa, sitä enemmän se väri yököttää mua. Miks oon ostanu sen väristä :D mulla on kaisla-puuvillalankaa joka on varmaan aikalailla samanpaksunen niin teen mieluummin siitä :)

   Poista
  3. Hetken kun lanka marinoituu stashissä niin värikin voi miellyttää taas uudestaan :D

   Poista
 4. Ihana. Tämän toteutan kyllä. Taisin jo Ullan sivuilla ihastua malliin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota lanka-asiaa. 100g/ n. 420-520m, puikot nro 3 ja 18s/ 25krs
   Onko se lanka neulottu kaksinkertaisena, kun juoksevuus on noin paljon ja neuleen tiheys vain 18 s?Juokevuudests päätellen lanka on melko ohutta.

   Poista
 5. Kyllä lanka on ohutta, neulotaan yksinkertaisena (saa tietysti kaksinkertaisenakin, oman maun mukaan, mutta silloin menekki on myös kaksinkertainen) ja aika moni on joutunut käyttämään 3,5-4 mm puikkoja päästäkseen samaan tiheyteen - mulla on itsellä tosi löysä käsiala (minkä tiedän nykyään jo valmiiksi korjata ohjeisiin).

  Pinta on siis oikeasti erittäin läpikuultava, mikä ei kuvista välity niin hyvin... paitsi noissa parissa missä pidän lievettä ylhäällä, niin näkyy miten käsivarsi kuultaa neuleesta läpi. Tuo käyttämäni lanka, missä on kaksi eri väristä säiettä, huijaa myös silmää ja saa pinnan näyttämään tiiviimmältä kuin mitä oikeasti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Käytän isompia puikkoja, koska mun käsiala on melko tiukahko. Ja jos neule on kovin tanakka, ei se laskeudu silloin niin kauniisti

   Poista