21. tammikuuta 2014

Elly

Mummini mukaan nimetty istuva neuletakki neulotaan ylhäältä alas, ilman saumoja. Hihat sekä etukappaleiden yläosaan neulotaan pitsiä ja muuten sileänä neuleena. Ohjeesta löytyy muokkausvaihtoehdot eri vartalotyypeille. Poven, vyötärön, lantion ja notkoselän muotoiluilla voit muokata takin istuvaksi omalle vartalollesi.

Huom. Sinisessä takissa on enemmän nappeja kuin lopullisessa ohjeessa.

Koot S – M – L – XL – XXL, rinnan ympärys 80 – 88 – 99 – 106 – 118 cm – Lanka on fingering paksuista (wpi 16) ja neulotaan 2,5 ja 3 mm puikoilla.Sininen takki neulottu Hopeasäie Sukka -langasta, värinä Virran viemää, S-koon mukaan noudattaen X- ja A-vartalotyyppien muotoiluja eli vyötärö-, lantio- ja notkoselän muotoiluilla.


Punainen takki on neulottu Hjertagarn Sock 4:stä XXL-koon mukaan noudattaen O-vartalotyypin muotoiluja eli pelkästään poven muotoilulla.


Elly is a fitted cardigan named after my Grandma. Sleeves and top of the front side is knitted in lace pattern and otherwise in stockinette. Knitted from top down and with several shaping alternatives to make it fit your own body type. Pattern includes shapings for the chest, waist, hips and a swayback.
Observe: the blue cardigan has more buttons than in the final pattern.

Sizes S – M – L – XL – XXL cm, finished chest measurements 80 – 88 – 99 – 106 – 118 cm – Knitted in fingering yarn (16 wpi) with 2,5 and 3 mm needles.


The blue cardigan is knitted with Hopeasäie Sukka yarn, in colour Virran viemää, in size S with shapings for body types X and A; with waist, hip and swayback shapings.


The red cardigan is knitted with Hjertegarn Sock 4 yarn, in size XXL with shapings of body type O; with only chest shaping.

5 kommenttia:

 1. Oikein valtavan kauniit neuletakit <3

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä ihan älyttömän kaunis malli! <3

  Ja mainiota, että annat ohjeessa vaihtoehtoja muotoiluille - sellaisia tuntuu ohjeissa harvemmin olevan. Itsekin olen miettinyt, että hyvän neuleohjeen pitäisi sisältää vähintäänkin muokkausvinkkejä, ja siksi omaan Hearts&Minds -takkiini koitin semmoisia vähän ujuttaa. Seuraavalla kerralla voisi koittaa panostaa tähän puoleen vielä enemmänkin. Hyvä ohje kuitenkin ottaa minusta huomioon vartaloiden erilaisuuden.

  Tai sitten tietysti ohjeen mainospuheissa voisi mainita selkeästi, että tämä malli on suunniteltu erityisesti sille tai tälle vartalotyypille. On ikävää jos ison neulomisurakan jälkeen tulee yllätyksenä, että malli ei oikein toimikaan omalla vartalolla, tai että se ei ainakaan näytä siltä kuin ohjeen valokuvissa. Ei varmasti kaikille ole niin itsestäänselvää, miten eri mallit laskeutuu eri vartaloilla.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa huipulle, että on noin paljon muotoiluja ja että niitä voi valita oman tarpeen mukaan :) Hienoa, kaunis takkimalli!

  VastaaPoista
 4. Upeat neuletakit. Kysyn voiko sulta ostaa suoraan tämän ohjeen? Mulla kun ei ole Ravelrylle sopivaa maksuvälinettä ja PayPal maksutapaa en ole uskaltanut kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäpä s-postia (löytyy tuolta yhteystieto-välilehdestä), niin saat paluupostissa enemmän infoa :)

   Poista