25. joulukuuta 2017

Säihky kuvastin

Sukkafinlandian toisen etapin sukissa ei estetiikka ihan istunut mun silmään... eikä mun mielestä käytännössäkään oikein toimi: paksuhko sukkalanka pitsisukissa on paitsi kömpelö käyttää, niin myös kömpelön näköiset. Eli meni mun osalta modaushommiksi.

Olin salaa toivonut että suositellulle Tukuwool Sock -langalle olisi suunniteltu jotkin palmikkoihanuudet ja olin jopa "kakuttanutkin" jo langan valmiiksi. Mallin julkaisun jälkeen sain kuitenkin sukeltaa lankapiirongin laatikoihin ja sieltä löytyi juuri täydellinen lanka pitsisukkiin. Ja mun käsialalle! Vuosi takaperin ostin Tampereen kässämessuilta Puffalan Sukka-puffa säihky -lankaa värissä Pink Lady ja se on odottanut ihan selkeästi juuri tätä ajankohtaa (tänä vuonna ostamani Nomparelli-Puffa tullee siis käyttöön aikaisintaan vuoden päästä). Jotta pääsin ohjeen tiheyteen, sain ottaa käyttöön 1,5 mm puikot.

Tekniset modaukset:
  • egyptiläinen kärki
  • pitsin a- ja b-kaaviot ainoastaan sukan ulkosyrjään
  • kiilalisäykset joka 2. krs ja ohjetta vähemmän
  • kantapääsileää neuletta (mulla kuluu sukat puhki pääasiassa isovarpaan kärjestä ja kantapään alta eli ne kohdat kaipaisivat "vahvistusta", ei kantapään takaosa kuten ohjeessa)
  • varressa a-kaavion toisella puolella myös b-kaavio, mutta peilikuvana (jätin c-kaavion pois)
  • päättely Tubular BO:lla


Näistä tuli kunnon juhlasukat:


Lisää kuvia yksityiskohdista Instassa!

1 kommentti:

  1. Upeat sukat! Itsekin ajattelin ottaa tähän malliin jonkin fingering-vahvuisen langan, en pystyisi neulomaan sportia ohjeen tiheydellä.

    VastaaPoista