25. tammikuuta 2014

Hakaneulat

Olen hakaneula-addikti. Neulominen ja neulesuunnittelu ilman Walter Huntin keksintöä voisi olla hermoja raastavaa… koska käytän niitä lähes kaikkeen mihin tarvitaan laskemista:

I’m a safety pin addict. Knitting and knit designing without Walter Hunts invention could be nerve-wracking… ‘cause I use them to almost anything that includes counting:

Kerrokset on niin paljon helpompi ynnätä yhteen, kun merkkaa hakaneuloilla esim. kymmenen kerroksen välein -> hakaneulojen määrä x 10:

Rows are so much easier to add up, if you mark every 10th row -> the amount of safety pins x 10:


Tai kun merkkaa lisäykset tai kavennukset, niin hakaneuloista saa nopeasti laskettua montako on jo tehtynä ja montako vielä uupuu:

Or when you mark increases and decreases, you can quickly add up how many is done and how many still left:


Päänteiden lyhennetyissä kerroksissa saa merkattua montako kertaa on jo neulonut ohjeen toiston:

To the short rows on the neckline, you can mark-up how many times you have already knitted the repeat in the pattern:

... ja tätä käytän myös ohjeiden kirjoituksessa; lasken työstä montako kertaa olen jonkin asian tehnyt ja saan kirjoitettua suoraan oikean luvun ohjeeseen.

... and I use this also in pattern writing; I count from the piece how many times I’ve done certain things and can directly write down the right amount to the pattern.

Hakaneulalla saa myös merkattua kätevästi kaavion raportin alkamis- tai päättymiskohdan, kappaleen keskikohdan tai keskimmäisen silmukan. Ne toimivat myös sovittaessa erittäin näppärinä väliaikaisina nappeina.

Ennen kuin löysin silmukkamerkit, merkitsin hakaneuloilla myös esim. suljetuissa neuleissa ”saumojen” paikat ja kerroksen alkamiskohdan.

Värikkäät hakaneulat ovat oiva apu eri asioiden merkkaamiselle: kerrokset hopealla, lisäykset kullalla jne.

Siinäpä ihan muutama syy miksi suurin osa mun neuletöistä on aina täynnä hakaneuloja. Ja minkä takia hakaneulakokoelma on suht kattava :)

Safety pins are also handy for marking the start and end points of chart repeats and marking the center of a piece. When fitting, safety pins are also nifty temporary buttons.

Before I discovered stitch markers, I used safety pins also for marking “seams” when knitted in the round as well as the starting point of a row.

Colorful safety pins are excellent help for marking different things: silver for rows, gold for increases etc.

So there’s a few reasons why most of my knits are full of safety pins and why my safety pin collections is quite comprehensive :)

2 kommenttia:

  1. Miten en ole sellaista tajunnut! Missä on mun hakaneulat!

    VastaaPoista
  2. Voi hitsi, että tuokin piti jonkun kertoa.... Ompelulaatikossa iso laatikollinen hakaneuloja talvitakin jäljiltä....

    VastaaPoista