20. elokuuta 2014

Karkkitakki

Missio: eskarilaiselle uusi neuletakki talveksi (toivottavasti useammaksi, hihoihin neuloin jälleen ylimääräistä), kun vanha on jäänyt liian pieneksi.

Tarvikkeet varastosta: kasveilla värjättyä Novitan vuosikerta-Nallea, napit mun vanhasta puuvillaneuleesta (joka sai purkutuomion, kun lehdestä neulottu laatikkomalli nyt vaan ei pysynyt edes mun normaalia leveämmillä hartioilla) ja ylijäämähuopaa, kun sattui työpöydältä silmiin sopivan väriset palaset...

Puikot: 3 mm

Koko: noin 120 + cm

Langankulutus: aika tasan 250 g


Vaikka karkkiraidat ja pinkit napit olivat jo kivan pirteät, niin mun silmiin neuletakki tarvitsi vielä "jotain". Ja se jotain oli näköjään sitten huovasta leikatut tähdet helmaan.

Raidoitus syntyi raitageneraattorilla. Pääntien ja etureunan kaitaleen toteutin intarsiana niin, että ylhäältä alas neulottaessa ei takkiin tullut ainuttakaan saumaa ommeltavaksi. Langanjuoksut sidoin neuleen edetessä toisen etukaitaleen reunaan:


Kunhan takki pääsee lopulliseen osoitteeseen, niin saa tulla ne kylmät kelit :)


Olipas kiva pitkästä aikaa vaan tikutella menemään ilman että olisi koko ajan tarvinnut tehdä muistiinpanoja kaikista yksityiskohdista. Ja samalla tuli käytettyä varastoa. Seuraavaksi taas aivotoimintaa tarvitsevien töiden kimppuun.

Cardigan for a preschool girl who’s grown out of her old one. The yarns are re-used and hand dyed with natural colours: cochineal and blue lupine. Buttons are from my old cardigan and the felt stars are from left over fabrics. – The striping is done with Random Stripe Generator.

3 kommenttia:

  1. Noi tähdet on kyl ihan ehdottomat!! :)

    VastaaPoista
  2. Täällä yksi eskarilaisen äiti ihailee koavsti karkkitakkia! HIENO!

    VastaaPoista