29. syyskuuta 2013

Sipulitakki


Seuraava versio Veeran Taskutakista! Nyt kun tiedän mallin ”ongelmakohdat”, pystyin muokkaamaan ohjetta niin että se sopii mulle just eikä melkein.

Tällä kertaa ohjeen suositusta lähempänä oleva lanka; nyt syksyllä itse värjätty sipulilanka. Puikot edelleen 3 mm, koska mun käsiala ei nyt vaan koskaan vastaa minkään ohjeen suositusspeksejä. Mun makuun liian paksu lanka… ohuempi versio tuntuu kivemmalta päällä.

Loin silmukat M-koon mukaan, tavoitteena saada hieman enemmän pituutta helmaan. Pieni epäilys langan riittävyydestä ja päätinkin tehdä taskupussit vasta lopuksi jos tarvii mahdollisesti käyttää jotain muuta lankaa. 

Kauluksessa en noudattanut lyhennettyjen krs:n välisiä kokonaisten krs:n pituutta, vaan lyhensin 1-2 cm:n ettei tulis taas liian leveitä olkapäitä. Hihojen ja takakpl:n lisäykset ja silmukoiden erottelun omiksi kappaleikseen tein pienimmän koon mukaan – paitsi etten tehnyt etukappaleeseen ollenkaan lisäyksiä. Erottelun yhteydessä loin kainaloon, kummallekin puolelle 9 s väliaikaisella aloituksella. Sivusaumojen muotoiluista tein kavennukset ainoastaan takakappaleen puolelle ja lisäykset kummallekin puolelle.
Hihoja varten purin kainaloiden väliaikaiset silmukat ja poimin 10 s jo olemassa olevien jatkoksi. Kavensin 8 s heti joka 2. krs ja sen jälkeen posotin menemään 52 silmukalla koko hihan pituudelta. Sopivassa kohtaa, kun näytti peilissä hyvältä pituudelta, siirryin neulomaan joustinneuletta.

Lanka riitti justiinsa hihoihin! Onneksi jätin taskupussit neulomatta itse värjätyllä! – Jannesta ei löytynyt sopivaa keltaista väriä taskupusseihin, mutta Maijasta löytyi aika hyvä korvaava väri. Koska taskupussit eivät näy ulospäin, niin ei haittaa vaikka väri ei ole semisolidia tai lanka ohuempaa kuin muussa työssä.

Vaikka tähän versioon teinkin omia muokkauksia, niin pakko todeta: malli ei ole tehty leveille harteille, vaan istuisi todennäköisesti paremmin kaljapullo-olkapäille. Lankaleikin tasokuvista voikin päätellä, että aika moni malli on tehty luisuille olkapäille… eli eivät todellakaan sovi mulle ilman rajuja muokkauksia. Siispä siirryn taas omiin tuotoksiin.

5 kommenttia: