19. elokuuta 2016

Lapaskirja

Täällä on ollut hiljaisenpuoleista pidemmän aikaa kun olen todennut Instan helpommaksi kanavaksi käyttää työn alla olevien projektien makustelulle. Yksi kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ainakin tällaiselle visuaaliselle ihmiselle, joka ei tykkää rustata romaaneja saati lukea niitä.

Mutta nyt on enemmän kuin hyvä syy katkaista blogihiljaisuus, koska...  Wuhuu, mä sain monen muun bloggaajan kera kutsun Puikkomaisterin uusimman kirjan julkkareihin. Ja mikäs sen parempi syy omistaa kokonainen päivä Helsinki-visiitille!

Julkkarit pidettiin todella symppiksellä Nikolai II laivalla (joka ei kyllä vetänyt vertoja Turun jokilaivoille ;D). Kirjan julkkareille paikka oli aivan loistava: viihtyisä, rento ja juuri sopivan kotoisa neulekirjalle! "Pönötysbileet" eivät olisi saaneet porukkaa rentoutumaan niin nopeasti... eli kaivamaan kamerat/puhelimet esiin ja räpsimään kuvia kirjasta, tarjoilusta, juhlakalusta ja höpisemään niitä näitä myös kirjan ja neuleiden ulkopuolelta samalla kun puikot kilkattivat.Sattui vielä muuten sellainen pieni ylimääräinen ohjelmaan kuulumaton sivujuoni, kun sähköt olivat pettäneet jokusen tunnin ennen julkkareiden alkua, että kokkihan tyhjensi ruokavarastosta pilalle meneviä aineksia ja loihti niistä meille herkkuja!Ja nyt multa puuttuu edustava kuva itse Puikkomaisterista, koska mun joka ikisessä kuvassa Tiinalla on suu käynnissä ja ilmeet sen mukaiset... Tää on yleensä myös mun oma bravuuri; kamera(t) vangitsee mun kaikkein oudoimmait ilmeet ja naaman vääntelyt vaikka en oikeasti ilmehdi!

Mua kiinnostaa aina taustatarinat siitä miten jotkin aisat ovat lähteneet liikkeelle, syntyneet ja kasvaneet lopulliseen muotoonsa. Niimpä oli mielenkiintoista kuulla itse maisterin suusta miten Sukkakirjasta päädyttiin Lapaskirjaan ja miten matka edelleen jatkuu kohti seuraavia seikkailuja. Sillä tarina jatkuu vielä!Hankin Puikkomaisterin Sukkakirjan vajaa vuosi sitten Tampereen Kässämessuilta, mutten ole edelleenkään neulonut sieltä ainuttakaan sukkaa. Valmiit ohjeet ei vaan oo mun juttu... mutta hankin alati kasvavaan käsityökirjastooni koko ajan lisää kirjoja, koska ne ovat inspiroivia! Puikkomaisterin Lapaskirja on taas myös erittäin inspiroiva! Enkä todellakaan lupaa neulovani yhtään mitään valmiista ohjeesta, mutta jaksan ihailla upeita kuvia ja värikkäitä neuleita loputtomasti. - Ihastuin erityisesti Sanski-kämmekkäisiin! Ei ollenkaan mun väriset, mutta jugend-henkinen kirjoneulekuvio on kertakaikkisen upea ja saa mun aivot käymään täysillä kierroksilla :D

Olen jo pidemmän aikaa ulkoistanut sukkieni neulomisen äidille, niin voin itse keskittyä villatakkeihin ja -paitoihin. Lapasten kanssa yritin samaa temppua, mutta äiti kaivelikin jostain varastojen uumenista kasan valmiita lapasia... Nyt taidan kuitenkin yrittää uudemman kerran kera Puikkomaisterin Lapaskirjan ;)

Kaikki kirjan mallit löytyvät muuten Ravelrystä!

Tykkään siitä että kirjan tyyli on sama kuin Sukkakirjassa; kaikki mallit löytyvät jo heti kirjan alussa pieninä kuvakkeina, kirjassa ei ole niitä iänikuisia "näin neulot perussilmukoita" ohjeita kuvineen ja Puikkomaisteri on ihanan lyhyt ja ytimekäs sanoissaan. Lapaskirja jatkaa myös Sukkakirjan linjaa pienellä taustarinalla kullekin mallille, mikä tekee jokaisesta mallista tosi persoonallisen. Ja ihan parasta on ohjeiden "tähti-järjestelmä"! Sen sijaan että tähdet kuvaisivat kunkin ohjeen vaikeusastetta, Puikkomaisteri puhuu kärsivällisyystasosta. Mitä enemmän tähtiä ohjeen kohdalta löytyy, sitä enemmän kärsivällisyyttä neulojalta vaaditaan! Loistavaa!

Kiitos Tiinalle mukavasta illasta! Sain taas kerran lisää inspiraatiota omiin projekteihin! Kiitos myös kanssabloggaajille, löysin taas kivan kasan uusia blogeja seurattavaksi :)

Edit: muita julkkariraportteja löytyy mm. Hupsistarallaasta, Lankahelvetistä ja Ihan kaikki kotona -blogissa.- Suomalaisilla neule-/käsityöblogeilla on kyllä niin mahtavia nimiä!

1 kommentti:

  1. Kyllä kyllä, sipsithän ovat ensimmäisenä pilaantuvien ruokien listalla sähkökatkon aikana. Pidän tästä tärkeysjärjestysajattelusta ;D (oikeasti ne olivat helpoiten tunnistettavissa tuosta kuvasta)

    VastaaPoista